Genieten geeft energie

Herken je het van jezelf?

Waar kan jij van genieten? Genieten is voor iedereen anders.

Ikzelf kan heel erg genieten als ik iets voor anderen kan doen en dat ze daar blij van worden.
Maar ook van mijn hondje, de blijheid van hoe hij kan zijn of de rust die hij aan mij laat zien.
Hij geeft me veel inzichten hoe ik mijn dag kan beginnen. Eerst jezelf goed uitrekken, daarna een knuffel, regelmatig rust nemen en bij elkaar zijn. Hij kan niks zeggen en toch zegt hij mij zoveel!
Het zijn kleine dingen maar hij laat me veel van het leven zien en het zijn maar kleine dingen, voor mij is het genieten.

We kunnen stilstaan bij de dingen die ons het leven nu kan bieden al lijkt het dat het niet veel is.
Maar stilstaan wat we nu echt belangrijk vinden en waar je van kunt genieten. De tijd vliegt voorbij terwijl we allerlei dingen en gedachten hebben. We weten dat tijd eindig is en je hebt niet het eeuwige leven. Als je alles uitstelt naar later kan later misschien nooit meer komen.

Stel dat je op het einde van je leven terugblikt en jezelf de vraag stelt:
Waar heb ik in mijn leven nu het meest van genoten?

Ouderen of mensen voor hun dood:

  • Meer tijd voor mijn gezin en familie
  • Gewoon reizen toen ik het kon
  • Meer bewustwording van de momenten die er echt toe deden, volle aandacht

Genieten doe je in het moment. Niet als het al geweest is en ook niet in de toekomst. Het is echt op het moment. Voor iedereen anders. De een geniet van niets doen, terwijl de ander iets samen wil ontwikkelen. Ik kan genieten van een kopje koffie met mezelf, een momentje voor mij. Ook is genieten samen iets ondernemen, voor de een een groot avontuur en de ander simpel en klein en wat is klein..

Als je kunt genieten ben je in balans. Het vinden van die balans is tussen wat je moet, of wat je denkt dat je moet doen. Als je een lijst maakt van dingen die waarde zijn voor jou en waar je later op terug kunt kijken met een glimlach. Dit waren de avonturen, mijn ervaringen en gevoelens die het leven voor mij de moeite waard maakten.

Genieten is ook wat ik heel graag wil, die mij energie geven. Niet teveel van anderen aantrekken. Jouw definitie is van jezelf. Het leven is van jou is van jou en van niemand anders.

Neem de tijd om te genieten van jouw energiebrengers, zoals:

Mooie muziek,
Jouw huisdier,
De natuur,
Bepaalde mensen om je heen,
Jouw werk eventueel,
Van de mogelijkheden die er zijn en die jij hebt.

Niet alleen presteren, dat herken ik maar al te goed.
Maar bewust genieten van de mensen en momenten die je dierbaar zijn.

Wat is voor jou genieten?
~Liefs Saskia~

TIP! Doe mee met de gratis 365-dagen campagne voor kleurinspiratie en meer zichtbaar jezelf zijn! Lees hier verder en schrijf je in https://www.visieon.nl/365-dagen-persoonlijke-kracht/

Geef een antwoord