Over mij

Saskia VerbruggenIk begon mijn carrière ooit met lijstjes maken (geborduurde zelfs), deze verkocht ik dan. Dat is al weer even geleden, een onderneemster in spe:)

Later werd ik ondernemer, docent,  professional Hair & Make up Artist voor foto film en theater, Imago expert, kleur en stijl adviseur, voorzitter, organisator, make-over specialist en business/kapperscoach .

Ik heb de ondernemersopleiding Dames/Herenkappersvak, schoonheidsspecialist en lerarenopleiding gedaan en behaald. Vanaf mijn 20e ben ik gaan lesgeven. Ik heb me altijd verdiept in mensen om ze verder te brengen in hun leven en om ze dingen te leren. Zelf heb ik tijdens mijn loopbaan veel opleidingen en cursussen gevolgd, onder andere op het gebied van het kappersvak, schoonheidsverzorging, nagelstyling, imagostyling, kleur en stijl adviezen, marketingopleidingen en tv., foto/film en theateropleiding/special effects en ik heb dus ook voor tv, fotoshoots, films en theater gewerkt.

Ik ben al zelfstandig ondernemer sinds mijn 18e. Ik weet als geen ander hoe het is om met vallen en opstaan door te gaan en mee te gaan in de ontwikkelingen die er op dat moment toe doen. Doordat ik veel heb samengewerkt met anderen op heel veel verschillende terreinen zoals tv, fotoshoots, films, bladen, internationaal kappersmodellenboeken, docent kappersschool, Nederlandse Haarmodelijn, imago-experts weet ik als geen ander wat er speelt in onze branche en de branches die hier betrekking op hebben. Er zijn veel veranderingen en dat gaat in een snel tempo.

Met plezier kijk ik terug naar de bedrijven die ik heb gehad.
Deze bedrijven en mijn werk hebben mij enorm veel gegeven. Mooie successen, maar ook wel tegenslagen, waar ik dan weer veel van leerde. Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben.

Het gaf mij ook een grote persoonlijke groei en het gevoel van een intens en bewust leven waar ik het beste uithaal.

Ondernemer worden was voor mij niet zo’n spannende keuze. Ik maakte die keus al op mijn 18e. Ik kom niet uit een ondernemersgezin maar ik volg mijn gevoel. Dat wil niet zeggen dat het makkelijk is geweest. Integendeel!

In de jaren dat ik ondernemer ben, zijn er wel eens momenten geweest dat ik er mee wilde stoppen. En dat terwijl ik niets liever doe dan mijn vak uitoefenen. Het gaan veranderen van werkzaamheden, die je altijd deed en die zo vertrouwd waren is een ander verhaal.

Op een gegeven moment ben je toe aan verandering en denk je het is nu of nooit! Ik had al langer het gevoel dat ik geleefd werd. Hoewel ik het prima voor elkaar leek te hebben, zei ik dit van de ene op de andere dag vaarwel.

Ik heb hier geen moment spijt van gehad. Het was een enorme bevrijding. Heerlijk! Vanaf dat moment ben ik mijn ding gaan doen.

In 2011 ben ik een andere weg in geslagen. Ik ging schrijven, bekijken waar ik het verschil zou kunnen maken en ik begon aan een marketing opleiding. Door met anderen, uit verschillende branches, te praten over hun bedenkingen, veranderingen, problemen, blokkades, en angsten overwinnen ben ik me bewust geworden van het feit dat ik anderen fantastisch kan helpen bij het vinden van antwoorden op hun vragen. Levensvragen, want dat is ondernemen, het is een manier van leven. Ik merkte dat ik hier voldoening uit haalde.

Zo werd ik kapperscoach. Sindsdien ben ik er voor jou!

De ruime ervaring van Saskia als kappersdocent, coach, imagostylist, kleurspecialist, marketing en communicatiegericht.
Als de innovatieve ondernemer/ontwikkelingscoach inspireer ik je met compassie en verhelderen we jouw visie, vraagstuk.
Als robuuste grondlegger help ik je met discipline jouw plannen te realiseren.
Als vlotte communicator begrijp ik jouw vraagstuk, waardoor je weet dat je serieus genomen wordt.
Als liefdevolle ondersteuner help ik je met compassie.
Als opgeruimde coach stem ik me op jou af en ga je meer overzicht creêren.

Laten we wat afspreken

Als jij worstelt met je vragen en je hebt daar geen antwoorden op, weet me dan te vinden. Want het is heel erg jammer om belangrijke keuzes uit te stellen zoals ik jaren heb gedaan. We krijgen deze reis maar één keer in je leven.

Bel me gewoon op 06 53 119022. Of klik hier en stuur me een bericht.
Verder kun je me online op LinkedIn, Instagram, Facebook, Twitter en Pinterest vinden.

Haal het allerbeste uit jezelf en uit je leven en geniet.

Mijn leren stopt nooit en ik ben altijd bezig mezelf te triggeren daar waar ik nog net het verschil kan maken. Ik volg op dit moment een colorcoachings en expertcoachings traject.

En ik ben nu ook officieel gecertificeerd door Disc Factor! Jullie denken vast wat is dat dan? Dat zal ik jullie even uitleggen…

Wat is Disc?

 • Disc is een instrument dat gedrags- en communicatiepatronen zichtbaar maakt waardoor open communicatie kan plaatsvinden.
 • Disc geeft een makkelijk te begrijpen universele taal en is een van de hoogst gevalideerde instrumenten in zijn soort.
 • Disc meet de behoefte en motivatie van onze persoonlijkheid.
 • Disc is absoluut NIET bedoeld om mensen in hokjes te stoppen of te labelen.

MIJN DISC GEEFT INZICHT IN ONDER ANDERE:

 1. Wat ons motiveert
 2. Aan welke omgeving we de voorkeur geven
 3. Hoe we doelen bereiken
 4. Hoe we communiceren met anderen
 5. Hoe wij het liefst hebben dat anderen met ons communiceren.

Disc is een omgevingsinstrument. Het zegt dus iets over de omgeving waarvoor je het invult. Disc gaat er van uit dat de omgeving gedrag beïnvloedt. Door je daar bewust van te worden, kan het deels omgedraaid worden: jij hebt invloed op je omgeving.

In het algemeen:

 • Probeer eerst te begrijpen, daarna om begrepen te worden.
 • Als iemand de moeite neemt om op jouw communicatiestijl af te stemmen, zul je geneigd zijn om daar positief op te reageren.
 • Wanneer we overeenkomsten en verschillen respecteren in mensen, leggen we “goed’ en ‘fout’ labels aan de kant.
 • Mensen reageren opener naar mensen die hen aardig vinden en hen begrijpen.

Wat doe ik als ik een assessment afneem?

 • Je kunt ten eerste voor het assessment niet slagen of zakken, omdat het geen kennis meet.
 • Geen enkel profiel is per definitie goed of slecht! Iedere persoonlijkheidsstijl kent van nature sterke en zwakkere punten. Disc richt zich vooral op het uitbuiten van sterke kanten en managen van zwakkere kanten.
 • Het profiel is een weergave van iemands eigen perceptie( realiteit), een persoonlijk assessment.
 • Het profiel meet allen normaal gedrag. Het is geen diagnostish instrument om abnormaal of pathologisch gedrag mee te vinden. Indien er klinische hulp nodig is, dient hulp van een gekwalificeerde professional ingeschakeld te worden.
 • Het profiel moet als vertrouwelijke informatie behandeld worden.Ik ga met de gegevens respectvol om, dus uw privacy en vertrouwen is bij mij altijd gewaarborgd.
 • Omdat een eerste intuïtieve reactie altijd de beste is, raad ik aan dat je het niet thuis maakt, want ik moedig je aan om het in ongeveer zeven en maximaal tien minuten te completeren. Door deze ‘druk’ ga je niet teveel nadenken, waardoor we geen scheef beeld krijgen.

Tenslotte:

 • Ben jij benieuwd en ben jij gemotiveerd om welke reden dan ook en om inzicht te krijgen waarom je iets doet en wat jij nog meer uit jezelf kunt halen?
 • Wil jij de inzichten krijgen om de behoeften van onszelf en van anderen te begrijpen?
 • Wil jij een motiverende omgeving om je heen creêren, zodat je jezelf kunt brengen naar je ware potentieel?

Waar het op neer komt is:

Als ik jouw behoeften begrijp, jou al persoon, dan kan ik een gunstige omgeving om je heen creêren die aan jouw behoeften tegemoet komt, waardoor jij kunt groeien.

Wil je dat ik je daarmee help om te groeien, mail me dan:

Schrijf je in voor mijn e-zine!

Voornaam:


E-mailadres:


Facebook

GEWOON DOEN
Want als je aan de slag gaat met mij, ga je ervaren wat deze reis met je doet.
Nodig mij uit en ik reis een tijdje met je mee.
Vraag een GRATIS gesprek aan over hoe coaching jou kan helpen.