In balans is dat een kracht of is het saai…

Na een week werken is het altijd weer even gas terugnemen in mezelf in mijn gevoel, het is net alsof ik toch weer naar mijn grenzen kijk. Tot hoever ben ik over mijn grenzen gegaan en heb ik de juiste balans gevonden afgelopen week. Elk weekend maak ik zogezegd de rekening op. Ik merk dat aan hoe ik me voel.

Het lukt me steeds beter en ik weet waar ik aan moet werken.
De kracht als je in balans bent is fijn om te ervaren. Belangrijk is ook wanneer je het merkt als je te ver bent gegaan en de balans zoek is. Grenzen zijn voor mij belangrijk om ze aan te geven.

Als ik genoten heb van wat ik weer heb bereikt en dat ik orde op zaken heb kunnen krijgen kan ik genieten van mijn zondag, het weekend. Ik voel me blij en tevreden. Ik kan de aandacht aan mijn gezin en de mensen om me heen geven. Zien wat zij nodig hebben en luisteren wat er speelt. Aandacht kunnen schenken en advies geven indien er naar wordt gevraagd. Zorgen dat er tijd is en prioriteit om samen te genieten.

Bijzonder dat ik balans zo belangrijk ben gaan vinden, want vroeger kon ik er nogal wat van. Ik ging vaak over mijn grenzen en daar heb ik wel veel van geleerd.
Niks doen vond ik een kunst, terwijl ik het nu heerlijk vind en ervan kan genieten.

Het is die balans die ervoor zorgt dat ik kan doen wat ik wil doen.
Duidelijk in wie ik ben en wat ik wil en daar ook gehoor aan geven.

  • Niet meer alle ballen in de lucht houden, maar wat uit kan worden besteed, dat uitbesteden en ook aan de juiste mensen. Mensen die hier ook blij van worden.
  • Ook de dingen scheiden. Tijd nemen, echt tijd nemen. Kijken wanneer je dat doet en afspraken hierover maken.
  • Momenten creëren voor mezelf.
  • Niet meer denken dat ik alles moet oplossen bijvoorbeeld, niet te streng voor jezelf.
  • En vooral jezelf niet schuldig voelen
  • Leren Nee zeggen
  • NIVEA Niet invullen voor een ander
  • Genieten van het leven en blijven lachen!

Als ondernemer lopen de dingen nog wel eens door elkaar.
Ik heb dan ook nog mijn werk thuis en neem ik toch het telefoontje aan wanneer ik net vrij heb. Of check even mijn mail, heel makkelijk.

Weten wat jouw balans is en wat jouw uitdaging is om te kunnen balanceren geeft heel veel rust en duidelijkheid. Het geeft me ook vrijheid. Die vrijheid die ik nodig heb om in balans te blijven en trouw aan mezelf als op en top weegschaal. Bijzonder hè?

Wil jij ook meer focus, meer weten over jezelf en genieten.
Doe dan mee met de GRATIS 365 dagen campagne.
En kijk na een jaar wat het voor jou heeft gebracht.
Geniet en werk aan je balans, want dat is nooit saai..

Liefs Saskia

TIP! Meer in balans zijn en rust voor jezelf creëren? Doe dan mee met de gratis 365-dagen campagne! Lees hier verder en schrijf je in https://www.visieon.nl/365-dagen-persoonlijke-kracht/

Geef een antwoord